Migrän?

Idag har jag haft, vad jag misstänker, mitt första riktiga migränanfall. Trott att jag haft migrän förut, bland annat när jag var preggo, men nej. Det har varit ingenting jämfört med den huvudvärk jag kännt idag. Asså fyfan.
 
Vaknade inatt vid 4-tiden av att huvudet dunkade. Gick upp, kissade, tog två alvedon och försökte somna om. Vaknade till vid 7 av att huvudet gjorde ännu ondare. Och sen har smärtan hållt i sig hela dagen. Skulle ha jobbat 10-15, en var bara å sjukanmäla sig. Vid 14 ringde jag 1177. Jag trodde att det var bihålorna som spökade, men då jag inte varit förkyld eller snorig kunde man utesluta de. Fick rådet att ta Ipren istället för alvedon, och kontakta en Närakut. Ringde till den som ligger vid Brommaplan. Hon var inte så pepp på att hjälpa mig, det var visst fullt. Så fick rådet att avvakta (för att det var fullt..?), eller annars ringa till en annan Närakut (lite det som är problemet med Svensk vård, tar tid att hitta ett ställe som ens vill hjälpa en).
 
Läste på lite mer om migrän. Och ja, jag misstänker att det är de som drabbat mig. Ensidig huvudvärk, kring ögat, mer smärta vid ansträngning, illamående, ljuskänslig. Smärtan har släppt nästan helt nu.
 
Jag blev verkligen rädd av huvudvärken. Man tror ju alltid det värsta. Har mailat min VC och frågat vad man gör nu? Gör man nån utredning? Jag menar, huvudvärken har ju släppt. Men man behöver en diagnos för att "få" ta de starkare migräntabletterna som finns på Apoteket. För händer det igen vill jag veta vad jag ska göra för att det ska släppa.
 
Haft världens bästa sällskap iaf!
Anonym
2017-06-18 @ 21:03:42

Migrän låter inge roligt! Hoppas de snart känns bättre.

Svar: Tack! :)
malin.

Anonym
2017-06-19 @ 15:41:40

Händer det igen söker du. Annars helt klart avvakta.

Anonym
2017-06-19 @ 22:27:11

Låter som migrän. Bra att du kontaktat din Vc.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0