Att resa med en 1-åring

Börjar dra ihop sig till Franks första utlandssemester. Så pirrigt på många sätt och vis. Jag är ju en kontrollmänniska ut i fingerspetsarna, så vill ju ha koll på allt lixom.
 
Min första huvudvärk var hur tar vi oss till och från flygplatsen? Det är nu bokat. Door to gate har bilbarnstolar i sina minibussar, så bra! Lite värre blir det ju på plats. Transferbussen saknar bilbarnstolar. Så ja, det är väl bara å bälta fast sig för glatta livet och hoppas på det bästa!
 
Sen är det ju dethär med packning. Vad ska man packa med sig? Kläder för hela veckan, eller tvätta upp på plats? Ta med blöjor, eller köpa där? Ta med mat/klämmisar/välling, eller ta det som finns på hotellet? Så svårt att veta, och googlar som en toka på hur folk brukar göra. Tror iaf att vi landat i att ta med egna blöjor, ta med lite klämmisar, ta med några tetror färdig välling och sen får F äta av maten som finns på barnbuffén. Tror han överlever att äta köttfärssås å spaghetti en hel vecka!
 
Och i klädväg kommer vi nog ta med för tyyyp hela veckan. Vi har två uppsättningar UV-dräkter, och ett par badbyxor. Kanske skulle behöva en uppsättning till? Jag vill ju inte att han ska bli kall mellan baden, så kommer väl bli ett himla av och på! Har även köpt en fin stråhatt till honom. Oklart dock om han kommer vilja ha den på sig.
 
Sen kommer vi ta med hans nya fina badrock. Såå mysig verkligen! Och sen en handduk. Kanske en extra handduk. Vi får se lite!
 
Sen i "apoteksväg" kommer vi såklart ta med solskyddsmoussen från Evy. Gillar den verkligen, då den inte kladdar så mkt. Kommer även packa med hans astmamediciner, typ alvedon osv. Sånt man kan tänkas behöva. Behöver också kolla upp vart man vänder sig om man behöver läkarkontakt. Resebolagen brukar ha ett samarbete med någon "turist"-doktor som man isf kan vända sig till.
 
Är även lite stressad över om vi kommer få ha med vår vagn som handbagage. Har kollat med Ving, och de svarade att det ska gå bra sålänge sen håller sig inom måtten för handbagage. Vilket den gör. Så då ska de ju inte vara några konstigheter!
 
Har ni annars tips på vad man inte bör glömma när man reser med barn? Vad underlättade er resa?
Lisa
2017-11-28 @ 22:02:37

Något att äta som är gott vid start och landning! Ju mer de sväljer ju mindre ont i de små öronen. Gick jättebra när vi åkte med Lea första gången. 💕

Svar: Tack för tipset! 😊 Skönt att de gått bra för er! Ni flög ganska långt då dessutom?
malin.

Anonym
2017-11-29 @ 08:30:58

Japp! Och i februari är det dags igen! Blir nog svårare den här gången med så mycket spring i benen. 😃

Svar: Haha, kan tro de! 😄
malin.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0