Föräldrakurs, omföderska

(null)
Lite andra förutsättningar gång 2.

Igår var jag och Alexander på föräldrakurs för omföderskor. 2h med prat om livet som flerbarnsfamilj. Vi var på Bb Sthlm Familys lokaler på Kungsholmen, även där jag går på MVC. Var en väldigt go barnmorska som höll i kursen. Hon bjöd verkligen in till egna diskussioner och tankar. Tyckte att vi fick med oss en hel del tankar om vad som komma skall. Känns som att vi skaffat oss bra föutsättningar inför lillebrors ankomst. Här är några saker vi tänkt/gjort:

  • Skolat in Frank på förskola. Vi resonerade så att det är bra om han går på föris sen en tid innan lillebror kommer. Mest för att Frank inte ska känna att han blir "övergiven" på föris när lillebror kommer.
  • Frank sover i eget rum. Det har han gjort sen 10månaders ålder, så det är ju inte en ny grej. Det vi jobbar med nu är att få honom att sova i sin stora säng. Tre nätter i rad nu!
  • Få Frank att kunna sova borta. Han har vid 4-5 gånger sovit hos farmor&farfar. Går jättebra! Just kring förlossningen men även tiden efter kan det vara skönt å få lite avlastning med det äldre barnet. Så känns viktigt att han kan vara med andra vuxna, och känna trygghet.
Något vi vill bli bättre på är att prata mer om lillebror. Frank är förvisso liten, men han förstår mer än man tror! Ska se om vi kan hitta lite mer böcker att kika i, som handlar om att få ett syskon.

Längtar verkligen efter lillebror nu! Eller, jag längtar snarare efter att vara o-gravid. 79 dagar till Bf!

Tromboflebit

Var idag hos en annan kärlklinik för en second opinion. Fick ett såå mkt bättre bemötande! Läkaren undersökte mitt ben än mer noggrannt. De två ömmande knölarna fick en genomgång. Jag kände mig så överkörd och bortkörd vid besöket i tisdags, nu gick jag därifrån med en helt annan känsla.

Å mkt riktigt, jag har fått två ytliga blodproppar. Sk Tromboflebit. Är inget farligt, men såklart inte asbra. Är min åderbråcksven som proppat på två ställen. Sjukt läskigt, men skönt å veta att det inte är något farligt.

(null)
Mitt stackars vänsterben.

Läkaren pratade om ev blodförtunnande, men han vill avvakta för jag är preggo. Ska istället smörja med Hirudoid-salva och fortsätta med stödstrumpor. Så ska den värsta svullnaden och smärtan lägga sig. Ska såklart vara lite uppmärksam på mer svullnad osv. Förhoppningsvis så försvinner allt dehär efter grav. Annars var jag välkommen tillbaka!

(null)
Besökte Anders Holmberg på Venous Centre på Odenplan.

Känns skönt att jag kan släppa dedär nu!

Status, torsdag

Vaknade vid 4-tiden och kunde inte somna om. Efter en timmes kliande så gick jag upp. Klockan skulle ändå ringa 5.30. Ätit frukost, slängt på lite smink å väckt Frank. Han har sovit två nätter i rad i stora sängen, så duktig! Vi funderar på att slänga ut spjälisen i helgen redan. Kanske att Nissen varit här å hämtat den?! Dehär med Nissedörr, jag trodde att det bara var ett gulligt julpynt. Men nej, det är tydligen värsta grejen. Nissen gör tydligen massa bus på nätterna å grejer. 

Jaja, nog om de. Har en läkartid nu vid 8, ang mitt ben. Har blivit ännu värre på bara några dagar. Så vill ha en second opinion. Ärligt talat så kände jag mig inte alls nöjd eller lugnad efter besöket häromdagen. Så har bokat tid på en annan klinik. Hoppas jag går därifrån med en bättre känsla.

Tror den kliande natten mkt beror på oron över mitt ben. Klumpen i magen stressar upp mig.

Sen väntar jobb. I eftermiddag ska vi sen på förlossningskurs för omföderskor. Ska bli spännande! Efter det ska jag och Alex ut å käka. Faster Andrea hämtar på föris idag. Ska bli mysigt! :)

Nej, dags att packa ihop livet och bege oss till föris!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0