Tung start på veckan

Har inte haft ork eller lust att skriva något. Känt mig nere. Orkeslös. Gråten har legat precis under ytan och puttrat. Har åkt hem från jobbet med en dålig känsla. Känslan av att inte ha presterat något bra. Eller, presterat överhuvudtaget. Har varit trött och lättretlig. Har fått tillbaka en väldigt oskön hosta, som gör att jag sover dåligt. Inatt var jag nog uppe en 4-5 gånger. Domnar bort i höften om jag ligger på samma sida förlänge. Hittar ingen skön sovställning. Kanske ska inhandla en gravidkudde? Känns onödigt på ett sätt, jag är ju snart o-gravid igen. Samtidigt är det väl kanske nu på slutet en sådan behövs.
 
Ja, ni hör ju, mkt dravel. Kan iaf konstatera att det idag är 1 månad kvar tills jag går på grav-ledighet. Ska bli så himla skönt! Är lite fundersam dock, över vad jag ska fylla mina dagar med. Kommer nog sluta med att jag ligger i soffan hela dagen.

(null)
Nedräkningen har startat!
 
Har börjat få lite bristningar på magen, som kliar litegrann. Såklart blir jag nojjig. Har även en diffus klåda över egentligen hela kroppen, men det beror nog mer på att jag är torr. Jag hatar verkligen att smörja in mig med hudkräm osv, men måste bli bättre på det.
 
Åderbråcken på vänsterbenet har gått bananas å. Så på måndag ska jag träffa en kärlkirurg. Kommer ju såklart inte göra någonting åt de förrän graviditeten är klar, men de ser så himla läskiga ut så vill att en specialist kikar på't. Är väl egentligen inte åderbråcken som oroar mig, utan mer de ytliga kärl som poppat upp. Har ett stort blåmärke på insidan av foten som ser rätt läskigt ut. Skulle jag slå i där skulle det blöda som fan. Jaja, får se vad de säger på måndag!

(null)
Min stackars vänsterfot!
 
Idag jobbar jag lite kortare dag. Franks förskola har öppet hus för oss föräldrar. Ska bli spännande å se vad de pysslar med på dagarna. Vi har även fått tid för utvecklingssamtal. Så bra att de har sånt!
 
Jaja, hoppas ni haft en bättre start på veckan!

En helg i Västerås

Rullade hemhemåt igår efter lunch. F sov i bilen, perfekt! Anledningen till Vås-besöket var att överraska min bonusmorfar. Han har fyllt 70år, så alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn samlades hemma hos mamma&pappa. Dit kom sedan en helt ovetandes Hasse och blev verkligen överraskad! Lite mingel, innan vi gick vidare till Bianchi för middag. F var med och levde rövare! Han charmade brallorna av allihopa. Blev iaf en jättemysig kväll, så kul å träffa hela släkten! <3

(null)
Behövdes ett lååångt bord!

Söndag. F sov till 8 iaf! Lite frukost i magen, sen for vi hem till mormor&Hasse. De har precis flyttat in i ny lägenhet. Såå fin verkligen! Vi rullade sen hemåt igen efter lunch.

Känner mig trött idag. Sovit dåligt inatt, å hostan gör sig påminnd. Ska stöka undan lite å sen sova.

Hoppas ni haft en fin helg!

En av fördelarna med mitt jobb

Ibland behöver jag påminnas om att jag faktiskt arbetar på ett av europas ledande ögobsjukhus. Det vi gör här är långt ifrån vardag för andra optiker. Vi träffar verkligen de allra sjukaste ögonen, därför blir man lite extra "glad" (kan man säga så?!) när en får se något väldigt sällsynt!

Igår hade jag en patient med Occlusion Pupillae. Det innebär att pupillen växer ihop. Helt eller delvis. Att synen förloras är rätt självklart, finns ju ingen öppning för ljuset att ta sig in. Men det kan även ge bekymmer med högt tryck, då vätskan i ögat filtreras ut via pupillen till den främre delen av ögat. Så ibland görs en öppning i iris för att underlätta flödet.

Ja ni hör, ett inte helt enkelt tillstånd för patienten. Och ja, det är väldigt ovanligt!

(null)
Bild stulen från Google.

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0