Besök hos barnmorskan

I vecka 25 så träffar både första- och omföderskor sin bm. Hon mätte och vi lyssnade på hjärtljuden. <3 Tickade på bra därinne! Allting såg jättefint ut. Blodvärdet hade börjat dala lite, så behöver ta lite tillskott nu. Ska bara vänta tills magen har lugnat sig efter antibiotikakuren.

Såhär ser statusen ut i vecka 25.
Blodtryck: 120/60
Hb-värde: 115
Blodsocker: 5,5
Vikt: +13 sen innan grav
Hjärtljud: 140
Sf-mått: 24cm

Ska förbi labbet nu och lämna lite blodprov. Bebisen i magen är, precis som Frank, Rh+. Å jag är Rh-. Så för att jag inte ska bilda antikroppar mot bebisen kommer jag få en spruta i vecka 28-30, och sen även efter förlossningen.

Så status so far i graviditeten är bra! Gillar min nya bm å, hon var väldigt go!

Lock för örat

Vaknade igår med lock för högerörat. Nedsatt hörsel som följd. Väldigt oskönt faktiskt! Var svårt å höra vad folk sa, ljudet blev väldigt burkigt lixom. Å idag vaknade jag med lock även för vänster. Så nu hör jag typ ingenting. Kan bli en spännande dag!

Har lite å fixa med idag. Ska till barnmorskan kl 11. Ska få träffa min nya bm då, ska bli spännande. Hoppas att hon är bra! Lite ledsen över att min förra ska byta mottagning, gillade verkligen henne. Men men, den nya blir nog bra!

Har lite ärenden i stan sen.

Ah, det blir nog en bra onsdag!

Preggo-updates, vecka 25

Idag kliver vi in i vecka 25 (24+0). Tiden går fort, fast ändå långsamt. Så himla tudelat dedär. Började dagen med att ringa barnmorskan, dags att lista sig på förlossning. Valet föll tillslut på KS i Solna. Inte helt lätt, och såklart inga garantier att en får sitt förstaval. Men det känns bra!

Får mkt kommentarer om att magen inte är så stor. Har inga bilder från tiden med F i magen att jämföra med. Ska på bm-besök på ons, ska bli spännande å se vad sf-måttet säger. Vägde mig i helgen, +13 sen start. Så nånting har ju vuxit iaf!

(null)
Lite till ska du allt få växa iaf!

Hade fått brev från Försäkringskassan när jag kom hem. Med lite lätt nervositet öppnade jag kuvertet som innehöll beslutet om gravpenning. Fick det beviljat! Sån lättnad verkligen! Så nu kan jag gå hem vid årsskiftet utan att behöva "slösa" föräldradagar. Så himla skönt!

(null)
Sån lättnad!

En rätt bra preggo-dag mao!

Nu ska jag sova, trött efter en lång arbetsdag.

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0