Mitt 2016

I mitt första inlägg i januari 2016 skrev jag lite om mina förhoppningar och planer för året.
 
Skrev att jag ville ha mer tid med vänner och familj. Det kan man aldrig få nog av. Jag ville må bra under 2016, och en graviditet kom emellan lite.
 
Jag ville resa mkt. Thailand var planerat sen innan i januari. Ville även komma iväg på en weekend under våren, och solsemester till hösten. Blev inte så mkt resande. Eller, inget alls faktiskt. Samma sak där, graviditeten kom emellan lite.
 
Jobbmässigt ville jag få mer ansvar, vettetusan om jag har fått de dock. Lite samma sak där, jag blev gravid med väldigt mkt sjukfrånvaro. Som tyvärr återspeglades i lönen. Men men.. Jobbade dock en del på Sture, som jag önskade. Det rullade på bra!
 
Hade ju även en önskan om att bli uttagen som funktionär till handbolls-EM för damer på hemmaplan, som gick nu i december. Samma sak där, jag blev gravid, och missade utbildningstillfället i augusti. Det kommer fler chanser, och fler mästerskap.
 
Önskade även att jag och A skulle hålla ihop. Och det gör vi verkligen, mer än nånsin! Att bli förälder har verkligen satt vår relation på prov, och änsålänge har det bara gjort oss starkare. Älskar min lilla familj mer än nånsin!
 
Det kan väl sammanfatta mitt år i grova drag. Men tänkte ändå skriva en liten sammanfattning, månad för månad.
 
Januari
Vi skålade in det nya året med Sofia&Babba, middag hemma hos oss på Gullmars. Mådde så sjuukt illa av alkoholen, 4 dagar senare skulle jag få förklaringen! Vi plussade den 4/1. Detta var ju dock inget jag skrev om i bloggen så tidigt. Alex var iväg på junior-VM i hockey och kom hem då. Hade på känn att något var på gång, men ville vänta tills han var hemma. Sååå häftigt!
 
Illamåendet kom som ett brev på posten. Kom dock iväg på vår planerade resa till Thailand. Såå jobbigt med illamående och värmen, men var ändå skönt att bara komma bort. Ladda för vad som komma skulle. Är glad att vi åkte trots allt!
 
Nyårsafton 2015
 
Hotellrum i Thailand
 
Februari
Var en kort månad, bloggmässigt. Vi kom hem från Thailand, efter att flyget gått sönder på Arlanda med massa förseningar som följd. Fyfan, det värsta dygnet i mitt liv. Väl hemma berättade jag på jobbet att jag är gravid, och blev sen superduperförkyld. Var sjukskriven halva februari. Not so nice! Han dock med ett besök på Södra teatern för att se Melissa Horn. Det var mysigt!
 
Sjukstuga
 
Melissa Horn
 
Mars
Var tillbaka på jobbet och kände mig hyffsat pigg. Vi passerade vecka 12, gjorde KUB-test och gick ut med graviditeten till "allmänheten". Sån häftig känsla att få berätta! Man vill ju bara skrika ut det till alla, direkt! Ju längre tiden gick, desto svårare blev det. Vi passade även på att fira 3år tillammans med middag på ett grekiskt ställe.
 
 Hyffsat pigg på jobbet.
 
Positivt preggotest från 4/1.
 
Ultraljudsbild från KUB-testet.
 
3år tillsammans med denna hunk!
 
April
Denna månaden hände typ allt. Boade och fixade till Klibben (som vi kom att kalla lilla F i magen), sydde tillochmed mitt eget babynest. Vi hann med ett RUL, där vi fick se en liten pojk. Vi hann med att köpa och sälja en bostad. Å magen växte så de knakade! Här hade de mesta av illamåendet lagt sig, runt vecka 20-26 mår man typ som bäst under grav, och det märktes verkligen!
 
Sydde ett babynest av mitt favoritpåslakan.
 
Fick se en liten Klibb på RUL.
 
Köpte..
 
..och sålde en lägenhet.
 
Å magen växte! <3
 
Maj
Vi åkte ut till Saxaren, tajmade det fina vädret perfekt. Sov bort typ hela helgen, såå trött. Fortsatte fixandet inför bebis ankomst, köpte bland annat babyskydd och barnvagn. Mamma & syster kom och hängde med mig en helg, mamma fick träffa sin stora idol Anders Eldeman. I slutet av maj åkte jag och A på kryssning med Birka. Jättemysigt! Passade även på att klippa av mitt långa hår (ångrar mig sååå mkt!).
 
Verandan vid bastun, här kan man va!
 
Mamma med sin stora idol!
 
Beställde barnvagn.
 
Kryssning.
 
Ångrar mig såå att jag klippte av mitt långa hår.
 
Juni
Allt med graviditeten började känns mer på riktigt, och med det kom oron. Var upp på en kontroll på BB, så tacksam för allt fint mottagande jag fick verkligen. Fick lyssna på bebis massor med gånger, alltid lika lättande att höra lilla hjärtat jobba därinne. Runt nationaldagen åkte vi på en roadtrip till Gbg för att gå på Håkan. Hann även med en trip till Gekås, och en dejt med Cicci. Bra helg! Annars flöt jobbet på, var tungt för ryggen jumer magen växte. Var tacksamt när man fick rum med brits, fick man passa på att vila! Försökte träna så mkt det bara gick, och lägenheten packades ihop och tömdes inför flytten.
 
CTG kopplad till magen.
 
Helg i Gbg.
 
Vilar ryggen lite.
 
Magen var stoooor.
 
Bitter sambo i tömd lägenhet.
 
Juli
Kände mig så sjukt gravid. Toksvullna fötter trots stödstrumpor. Mitt i allt detta skulle vi flytta. Fyfan. Minns att jag stod och grät i duschen på kvällarna då jag hade så ont i fötterna. Klådan på kroppen började nu också, och blev bara värre och värre (varning för äcklig bild längre ner). Flytten gick dock relativt smärtfritt. Magen växte å växte, blev sjukskriven och åkte fram och tillbaka till Danderyd för prover och kontroller.
 
Asså hur svullna kan fötter bli?!
 
Sjukskriven pga klådan.
 
En flytt!
 
En stooor mage!
 
Mina hemska förbannade utslag!
 
Augusti
Fick diagnosen PUPPP, lösningen var att föda barn. Läkarna ville dock prova diverse annat först (krämer, tabletter, sömntabletter, lugnande osv). Inget hjälpte. Så efter många tårar, sömnlösa nätter och sönderkliad hud fick vi tid för igångsättning. Hela förlossningshelgen (ja, det blev en hel helg till de!) är en sån sjuk upplevelse. Vill ni läsa om min förlossning kan ni göra de HÄR. Första tiden hemma bestod av bebisgos, besök, promenadet, och boande. Bebisbubblan växte mer och mer, vågade mig iväg på utflykter relativt tidigt ändå. Vet inte alls vart jag fick mina krafter ifrån!
 
En helt nykläckt Klibb!
 
Efter en vecka fick vi äntligen åka hem.
 
På promenad med vagnen.
 
Vilar tryggt hos tant Clara.
 
Promenad längs Bällstaån.
 
Hälsade på hos mamma&pappa i Västerås.
 
September
Månaden rullade på. Dagarna spenderades med andra mammor, på promenader, hemma i soffan. F växte så det knakade. Vi fick besök av familj och vänner. Började planera för ett dop i december.
 
Min farmor Stina får sig en klapp på kinden.
 
Dags för första badet!
 
Min mamma på besök.
 
Dopinbjudningar.
 
Min syster och Sixten kom på besök.
 
Oktober
Det blev höst. F blev sjuk för första gången, jag smittade honom. Så jobbigt att se han snorig och ledsen. Blev några vakna nätter i soffan. Vi gick på Underbara barn-mässan, tyckte den var sådär. Började inreda Fs rum, och landade senare ett nytt helgjobb. Synsam Bromma Blocks blev mitt nya extrajobb. Började släpa med mig F till F&S för lite mammaträning. Å i slutet av oktober firade vi A lite i förväg.
 
F med sina fluffiga kinder!
 
Fick sovrummet tapetserat, randigt såklart!
 
På äventyr med min lilla isbjörn.
 
Å Fs rum blev målat i grått.
 
Födelsedagsmiddag för A.
 
November
På sambons faktiska födelsedag vågade vi oss ut på lokal. F vaknade lagom till varmrätten kom in, så typiskt! Var iaf mysigt att komma iväg en sväng. Blev mkt gos med min lilla plutt, speciellt när det kom tokmkt snö! Var insnöade i tre dagar. Mamma&mormor kom på besök, vi hängde en hel dag i MOS. Hängde även med F hos barnsjukgymnasten för hans snedbelastade huvud. Passade även på att typ överraska min syster med en Babyshower (går inte att överraska nån i min familj, förutom pappa då!). Lagom till advent åkte jylpyntet fram, så mysigt! Fortsatte fixandet härhemma, blir man nånsin klar?
 
Middag på lokal på As födelsedag.
 
Insnöade!
 
Med mormor&mamma i MOS.
 
Ett besök hos sjukgymnasten.
 
Babyshower för syster.
 
Adventspyntat.
 
December
I december hann jag med att bara vara Malin litegrann. En brunch med vännerna var riktigt bra. F döptes ute i Vallentuna kyrka, med sin moster Camilla och faster Andrea som faddrar. 18/12 fyllde jag år, och dagen efter blev jag moster till en liten Arvid. <3 Julen blev inte som vi hade tänkt, men det blev bra ändå! Mysigt att fira med familj och släkt. Så tacksam för alla människor som finns i vår närhet.
 
Brunch på Greasy spoon.
 
Dop i Vallentuna kyrka.
 
It's ma birthday!
 
En liten Arvid.
 
Julklappar inslagna.
 
Lille Frank, finklädd på julafton.
 
Ja, vad säger man?! Så sjuukt mkt har hänt. Största är ju självklart att jag blivit mamma! <3 Tack 2016 för ett händelserikt år. Nu blickar vi framåt mot 2017. Mer om mina förhoppningar och planer i ett eget inlägg.
 
Gott nytt år!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0