Mitt 2018

Januari.
Firade in det nya året med lilla familjen härhemma. Var föräldraledig på deltid, jobbade två dagar i veckan. Perfekt upplägg som pågick hela våren. Tog tag i mig själv, och påbörjade vägen mot ett hälsosammare liv. Började leda Jympa mamma igen, och fick lite nytändning på Friskis. Gick på bio och såg typ världens bästa musikalfilm, The Greatest Showman. Firade min 30-årsdag lite försenat med fest hemma. Dagarna med Frank spenderades på Öppna förskolan eller i någon lekpark.
 
Firade min 30-årsdag.
 
Februari.
Årets andra månad bjöd på Optometridagarna i Göteborg. Passade på att träffa Cicci i samma veva. Shoppade nya träningsskor, och fortsatte att förgylla mina dagar med F med besök i lekparker. Unnade mig en pedikyr med kollegorna, å Frank fick godkänt på 1,5-årskontrollen. Vi blev erbjudna plats på en förskola i området, och efter ett besök där tackade vi såklart ja. Men valde dock att stå kvar i kö till vårt förstahandsval. Hade medarbetarsamtal på jobbet, med idel beröm.
 
Optometridagarna i Göteborg.
 
Mars.
Deltidsföräldraledigheten fortsatte. Mkt häng på Öppna förskolan hann vi med. Mamma kom till Sthlm för lite häng. Vi betade av ett besök på Fotografiska bland annat. Sen kom även syster, å vi gick allihopa på finalen av Melodifestivalen. Då snötäcket låg stadigt över Annedal blev det en hel del utelek å pulkaåkande. Dagarna på jobbet flöt på, å jag passade på att klippa barret. Vi firade Fs kompis Stellan, som skulle fylla 1 år. Firade 5 år tillsammans med A med ett besök på Färna Herrgård. Å påsken firades i Västerås med båda våra familjer.
 
5 år tillsammans med dig! <3
 
April.
Fixade lite i Franks rum, optimerade hans garderober. Åkte på shoppingresa till Ullared med mamma & syster. Våren började vakna till liv, kunde äntligen cykla till Sumpan på mornarna igen. Hängde mkt i lekparker med F, ofta med Anneli som sällskap. Lånade ut F en helg till farmor&farfar, så vi fick lite egentid.
 
Roadtrip västerut.
 
Maj.
Våren slog snabbt över till sommar. Fick till en bio-dejt med Nathalie, å hade klippkort hos naprapaten efter en pajjad rygg. Tog tåget till Västerås med F för en mysig helg hemhemma. Besökte Fjärilshuset tillsammans med syster o co. Blev även ett besök på Skansen. Njöt av det fina vädret å hängde mkt utomhus. Hade mamma-dejt med Septembermammorna i Mulle Meck-parken. Spenderade en sista helg på Lilla Saxaren, innan de sålde stället. Blev erbjudna förskoleplats på vårt förstahandsval, som vi tillslut tackade ja till.
 
Jag och min fina lilla kille. <3
 
Juni.
Firade att Alexanders ena syster tagit examen och firade Stellans dop ute på Ekerö. Vi blev med fläkt, å jag letade klänningar till sommarens bröllop. Firade Nationaldagen inne i Sumpan vid sjöarna. Jag och F for till Västerås för kusinens student. "Sprang" blodomloppet med kollegorna, och pick-nickade i det fina vädret. Åkte till gbg för Claras möhippa, och firade Midsommar i Västerås.
 
Fick även ett plus på stickan, men det berättade jag ju inte här!
 
Finaste Bride-to-be.
 
Juli.
Räknade ner till semester på jobbet, och deppade över att Saxaren blivit såld. Såg iaf fram emot 2 månader ledigt tillsammans hela familjen. Åkte till Skåne för Sandra & Jockes bröllop, och halvt njöt/våndades i värmeböljan.
 
På Sandra & Jockes bröllop.
 
Augusti.
Blev en hel del utehäng med bad. Frank fyllde 2 år, och födelsedagen firade vi ute på Fjäderholmarna. Outade att vi väntade tillökning efter bra resultat på KUB. Vi hyrde stuga en vecka i de sörmländska skogarna, och hann med utflykter till Parken Zoo, Mariefred, Vingåker, Spårvagnsmuseum i Malmköping och ett besök på Sagostigen. Var på Grönan och kollade Timbuktu, och vann en jättestor Daim. Passade även på att förtidsrösta, då vi skulle på bröllop val-helgen.
 
Outade vår graviditet. <3
 
September.
Årets nionde månad betydde i stort återgång till rutiner. Vi köpte stor säng till F, skolade in honom på förskola och både jag & Alexander återgick till 100% arbete. Vi skaffade städhjälp, för att förenkla vardagen. For till Gbg för Clara & Eriks bröllop <3. Graviditeten flöt på, hämtade ut diverse babyboxar. Tog tillvara på sensommarkvällar med lite lekparkshäng. Gick på RUL, med väldigt blandade känslor efteråt. Nu känns det så självklart att vi väntar en lillebror <3. For på planeringsdagar med jobbet, och blev förkyld som sedan höll i sig i flera månader.
 
Finaste ni! <3
 
Oktober.
Hösten tog plats med kyla. Svårt å klä sig när magen började växa. Åkte på hostan från helvetet, så blev några vårdbesök. Träffade en spec-BM för å prata förlossningsrädsla, var guld värt verkligen. Gick på AW på Pinchos med kollegorna, å skickade in ansökan om graviditetspenning. Spenderade en helg i Västerås, och passade på att njuta av det underbara höstvädret. Gick på bio med Natta, såg A Star is born. Så himla bra! Hostade sönder blodkärl i ögat, å hängde på förlossningen då jag misstänkte att jag läckte fostervatten. Fick öroninflammation, så fick knapra lite penicillin. Köpte ny telefon, en IPhone XR, å fick grav-penningen beviljad.
 
Världens finaste Frank.
 
November.
Vardagen rullade på. Firade milstolpen 100 dagar till BF. Hann med en vardags-dejt med Ellen, å firade bonus-Hasses födelsedag i Västerås. Hade det rätt tungt, preggomässigt. Fick två ytliga blodproppar i vänsterbenet, och klådan gjorde come-back. Vi köpte babyskydd, och började boa lite smått. Hann även med en föräldrautbildning för omföderskor.
 
Mysig höstdag i parken.
 
December.
Årets sista månad. Sjukskrevs på halvtid pga klådan. Frank övegav äntligen sin spjälis, så den åkte ner i källaren. En tuff månad för Frank, som började med en förkylning. Och sedan magkramper, akutenbesök, körtelbuk och nu förstoppning. Hann med att fira min födelsedag med Alexanders familj, innan jag dippade å. Lämnade prover med jämna mellanrum, och fick tillslut konstaterad Hepatos. Blev lite väl mkt av allt där ett tag. Firade min 31-årsdag med lite middag ute med vännerna. Jobbade min sista arbetsdag på väldigt länge, och for sen till Västerås för julfirande. Julen bestod, för min del, mest av för lite sömn och för mkt klåda. Dagarna har sen dess mest gått ut på att överleva. Nyårsafton firade vi härhemma, lilla familjen, i myskläder.
 
God Jul från oss!
 

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0