Föräldrakurs, omföderska

(null)
Lite andra förutsättningar gång 2.

Igår var jag och Alexander på föräldrakurs för omföderskor. 2h med prat om livet som flerbarnsfamilj. Vi var på Bb Sthlm Familys lokaler på Kungsholmen, även där jag går på MVC. Var en väldigt go barnmorska som höll i kursen. Hon bjöd verkligen in till egna diskussioner och tankar. Tyckte att vi fick med oss en hel del tankar om vad som komma skall. Känns som att vi skaffat oss bra föutsättningar inför lillebrors ankomst. Här är några saker vi tänkt/gjort:

  • Skolat in Frank på förskola. Vi resonerade så att det är bra om han går på föris sen en tid innan lillebror kommer. Mest för att Frank inte ska känna att han blir "övergiven" på föris när lillebror kommer.
  • Frank sover i eget rum. Det har han gjort sen 10månaders ålder, så det är ju inte en ny grej. Det vi jobbar med nu är att få honom att sova i sin stora säng. Tre nätter i rad nu!
  • Få Frank att kunna sova borta. Han har vid 4-5 gånger sovit hos farmor&farfar. Går jättebra! Just kring förlossningen men även tiden efter kan det vara skönt å få lite avlastning med det äldre barnet. Så känns viktigt att han kan vara med andra vuxna, och känna trygghet.
Något vi vill bli bättre på är att prata mer om lillebror. Frank är förvisso liten, men han förstår mer än man tror! Ska se om vi kan hitta lite mer böcker att kika i, som handlar om att få ett syskon.

Längtar verkligen efter lillebror nu! Eller, jag längtar snarare efter att vara o-gravid. 79 dagar till Bf!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0