En dagstur till Åland

Klockan ringde i ottan. Kl 9 gick båten från Kapellskär, som skulle ta oss till Åland. Vi bokade denna dagsutflykt väldigt spontant. Klart.se lovade fint väder, och det stämde verkligen! Båtturen över till Åland tar 2h och 15 min med M/S Rosella. Vi hade bokat brunchen på turen över. Så vi satte oss i buffén direkt vi kom ombord. Eller, det blev ett stopp i lekrummet först för Franks del. Vi åt massa gott, hann med en vända till i lekrummet innan båten var framme.
 
Vi hade i samband med bokningen köpt entré till Sjöfartsmuseet, så vi bockade av det först. Sedan promenerade vi mest runt. Mariehamn är inte jättestort, är gångavstånd inom centrum. Vi gick ut till Lilla Holmen och hängde där en stund. Jättefin liten ö/holme som ligger precis vid gästhamnen. Finns ett superfin strand där, men var inte riktigt badtemperatur. Vi han även med en fika, och lite häng på Torget, innan vi promenerade tillbaka till båten. Båten avgick 17.30 från Mariehamn, svensk tid. Vi hade då bokat middag i buffén, så vi tog oss raskt dit. Frank var rätt trött efter en lång dag, så vi kunde inte riktigt njuta av maten. När vi var klara så hängde vi vid lekrummet igen. Jag och Elton tog en vända i TaxFreen också innan båten va framme i Kapellskär igen kl 19.45.

(null)
Frank gillade att hänga vid bilarna.

(null)
Frank rattar stora skeppet Pommern.

(null)
Elton hängde på han å!
 
Vi var helt slut när vi satte oss i bilen. Grabbarna sov innan vi ens lämnat parkeringen. All cred till Alex som orkade köra hem, med ryggsmärtor dessutom!
 
Blev allt som allt en mysig dag! Båten vi åkte med är rätt liten. Det kändes trångt, även fast det var långt ifrån fullt. Den är ju dock mest för att transportera folk över lixom. Kan tänka mig att, nästa sommar, hyra stuga på Åland och åka med Rosella för att ta oss dit med bilen. Himla smidigt på det viset! Frank var iaf nöjd med dagen. Han kunde konstatera att båten är större än morfars iaf!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0