Sista kvällenEn aning brunare ton på huden. Semestern börjar lida mot sitt slut, sista kvällen i Thailand. Dags att åka hem igen, tillbaka till verkligheten. Så fort jag satte foten på flyget hit så trycktes livet på paus. Två veckor borta från måsten, två veckor tillsammans med min man i värmen. Semestern har varit bra på många sätt. Mkt kärlek.

Jag åker hemåt med en bra känsla i magen. Mkt spännande som händer framöver, det är dags att ta 2016 med storm. Är ni med mig? ;D

Ny vecka, nytt hotell


Befinner oss sedan i lördags i Ao Nang, på resorten Holiday Inn. Typisk hotellresort helt enkelt. Lite mer lyx mot det förra stället, lite mer bekvämt helt enkelt. Här ska vi nog trivas bra!

Var in till Krabi Town igårkväll, och deras Weekendmarket. Besviken, helt klart! Vi var på en liknande marknad i Phuket, som var hundra gånger bättre. Men vi åt lite mat, köpte lite fruktshakes, och toksvettades. Typ det man gör här i Thailand!

Nu väntar lite hotellfrulle, den får 4/5 toast. Kanonkul!

Här på andra sidan jorden får jag tid till ingenting


Är på andra sidan jordklotet, men ändå är allt så nära. Livet hemma i kalla Sverige finns bara en wifi-hotspot bort. Trots att vi bor på en ö, ett hotell ute i ingenstans, funkar FaceTime nästintill prickfritt. Märkligt, man kommer aldrig bort ifrån plinget i telefonen.

Vi kom till Koh Lanta i lördags, efter en sömnlös 11-timmarsflygning och en bilresa inkluderandes två bilfärjor. Kom till hotellet och blev hänvisade till bungalowen längst upp, längst bort. Där och då, i tröttheten och illamåendet efter resan, brast det. Men efter lite trixande fram och tillbaka, och för 1000 bath extra per natt bor vi nu i den nybyggda delen med utgång direkt till en pool. Den bekväma Malin kunde inte vara mer nöjd.

Annars är väl livet som det är mest. Man gnäller på den extrema värmen, istället för på kylan. Svär över militärjuntan som förbjuder solstolar och parasoll på stränderna (ligga och sola i sanden har aldrig varit min kopp thé, och det är faktiskt skönare med skugga..), och blir sjukt besviken när det visar sig att mitt ex av Liza Marklunds Järnblod var feltryckt och cirkus 40 sidor saknades. Detta löste sig dock sjukt smidigt efter ett mail till Piratförlaget, tusen tack för bra service!


Har för övrigt på 3 dagar läst ut både senaste Marklund, och senaste Morden i Sandhamn. Borde tagit med fler böcker trots allt..

På lördag byter vi hotell och by. Ao Nang väntar, och förhoppningsvis lite mer att göra. Men semester är ju alltid semester, vi har det bra, helt klart!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0