Kräkfest & paket

Alex ringde på förmiddagen idag. Frank hade lagt värsta pizzan efter frukost, och sen fortsatte det så hema dagen. Hans första magsjuka var ett faktum! Lilla hjärtat! <3 Fick ställa in mitt jympapass, och kompade ut lite så kunde gå tidigare. När jag kom hem var Frank mkt piggare! Han kunde tillochmed äta lite middag. Jag hoppas att kräkorna är slut nu!

På vägen hem hämtade jag ut lite paket som kommit. Innehöll bland annat tre par skor jag köpt till Frank. Asså hans Adidasskor är så himla söta!! Nu är han kitad å klar inför semestern!

(null)
Sneakers, Espadrillos & sandaler

(null)
Så himla coola skor!

Sitter i soffan å kikar lite vänner. Känner hur jag mår mer och mer illa, och huvudet värker. Har F smittat mig kanske? Hoppas inte, vill inte vara sjuk till helgen.

Tänder på gång

Frank fortsätter sin sova-dåligt-turné. Somnar sent, vaknar tidigt. Han är dessutom lite snorig å dan idag. Såg igår att han har en kindtand på gång. Jag trodde att tänderna dök upp i ordning lixom, att hörntänderna kommer innan kindtänderna. Men icke då! Kanske därför han sover dåligt? Han verkar dock inte ha så ont.

Jaja, idag är det redan onsdag. Galet. Möttes av regn när jag knallade till bussen i morse. Typiskt oskönt.

(null)
Vänta-på-bussen-selfie

Har egen mottagning idag. Rätt lugnt med patienter, men hoppas att dagen går fort ändå! Har inget alls planerat efter jobbet idag. Vore skönt att komma ut en sväng, får se om Frallan är pepp på en liten promenad!

Att resa med en 1-åring

Börjar dra ihop sig till Franks första utlandssemester. Så pirrigt på många sätt och vis. Jag är ju en kontrollmänniska ut i fingerspetsarna, så vill ju ha koll på allt lixom.
 
Min första huvudvärk var hur tar vi oss till och från flygplatsen? Det är nu bokat. Door to gate har bilbarnstolar i sina minibussar, så bra! Lite värre blir det ju på plats. Transferbussen saknar bilbarnstolar. Så ja, det är väl bara å bälta fast sig för glatta livet och hoppas på det bästa!
 
Sen är det ju dethär med packning. Vad ska man packa med sig? Kläder för hela veckan, eller tvätta upp på plats? Ta med blöjor, eller köpa där? Ta med mat/klämmisar/välling, eller ta det som finns på hotellet? Så svårt att veta, och googlar som en toka på hur folk brukar göra. Tror iaf att vi landat i att ta med egna blöjor, ta med lite klämmisar, ta med några tetror färdig välling och sen får F äta av maten som finns på barnbuffén. Tror han överlever att äta köttfärssås å spaghetti en hel vecka!
 
Och i klädväg kommer vi nog ta med för tyyyp hela veckan. Vi har två uppsättningar UV-dräkter, och ett par badbyxor. Kanske skulle behöva en uppsättning till? Jag vill ju inte att han ska bli kall mellan baden, så kommer väl bli ett himla av och på! Har även köpt en fin stråhatt till honom. Oklart dock om han kommer vilja ha den på sig.
 
Sen kommer vi ta med hans nya fina badrock. Såå mysig verkligen! Och sen en handduk. Kanske en extra handduk. Vi får se lite!
 
Sen i "apoteksväg" kommer vi såklart ta med solskyddsmoussen från Evy. Gillar den verkligen, då den inte kladdar så mkt. Kommer även packa med hans astmamediciner, typ alvedon osv. Sånt man kan tänkas behöva. Behöver också kolla upp vart man vänder sig om man behöver läkarkontakt. Resebolagen brukar ha ett samarbete med någon "turist"-doktor som man isf kan vända sig till.
 
Är även lite stressad över om vi kommer få ha med vår vagn som handbagage. Har kollat med Ving, och de svarade att det ska gå bra sålänge sen håller sig inom måtten för handbagage. Vilket den gör. Så då ska de ju inte vara några konstigheter!
 
Har ni annars tips på vad man inte bör glömma när man reser med barn? Vad underlättade er resa?

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0