Mitt 2019

Varje år ger jag mig på att summera året som gått. 2019 ska inte bli ett undantag, men har inte alls haft tid. Förrän nu. Rent spontant känns det som att 2019 varit rätt händelsefattigt. Elton hände, och min top nine på Instagram vittnar om att han var en stor del av mitt 2019. Men något mer än det ska jag väl ha gjort? Här kommer en liten summering, i någon form av kronologisk ordning.
 
Gravid - I januari vad jag tokgravid och sjukskriven. Gick på kontroller på Spec-MVC varje vecka. Hepatosen hade brutit ut, och jag hade det rätt kämpigt. Försökte boa och fixa så mkt det bara gick. Var rätt less på att vara gravid. Blev firad med en babyshower å. Det uppskattades! <3
(null)

Elton - 3 februari föddes Elton. Helt klart det bästa med 2019. Vår älskade fina lilla skatt. Sviterna efter förlossningen sitter fortfarande i. Det blir kanske inte bättre än såhär. Väntar fortfarande på besked angående en anmälan jag gjort. Hade hoppats på att få stänga 2019 med besked, men så verkar det inte bli. Tänk att vi nu har 2 helt fantastiska och perfekta söner. Hjärtat svämmar över!
(null)

Förlossningsdepression - Mådde inte alls bra första tiden efter förlossningen. Hade sånna hemska tankar och känslor, skäms nästan när jag pratar högt om det. Men det är sånt som kan drabba kvinnor. Speciellt efter en jobbig förlossning. Men jag fick bra stöd och hjälp, och kunde ta mig ur det så sakta.
 
RS-virus - Elton åkte på det hemska RS-viruset när han var bara 1 månad gammal. Efter många turer fram och tillbaka till barnakuten blev vi tillslut inlagda på Barninfektionskliniken i Huddinge. Två nätter blev vi kvar, han fick hjälp över den hemska 5:e dagen. Var sån lättnad när vi blev inlagda. Jag var så orolig och rädd. Lilla plutten!
(null)

Mamma-träning på Friskis - I april vågade jag mig iväg till Friskis för lite mammaträning. Rent fysiskt hade jag väl önskat att jag var i lite bättre form, men tycker ändå att jag repat mig bra. Känner mig stabil i bålen, magmusklerna har "gått ihop" igen. Det jag kan känna av ibland är att jag läcker lite när jag typ nyser å sådär.
 
Rebecca&Max - Vi fick vara med och fira när Rebecca&Max gifte sig (för andra gången!). Så fint och lite annorlunda bröllop. Vigsel och fest. Fokus på det viktiga lixom. Elton var med. Han skötte sig galant. På med hörselkåpor, så sov han sig igenom festen sen.
(null)

Balkongfix - Vi har bott här sen sommaren 2016. Och har inför varje säsong sagt att NU ska vi fixa och göra fint på balkongen. Så även i år. Efter många turer och typ 3 olika soffor landade vi i något tillslut. Blev helt okej!
 
Eltons dop - 12 maj hade vi dop för Elton. Sån fin dag verkligen. Solen sken, riktig försommarvärme. Dopen var väl ärligt talat sådär. Prästen var rätt ointresserad lixom. Men det var ändå fint. Tacksam för alla som kom och ville fira Elton.
(null)

Backstreet Boys - Tog med mig syrran å gick på Backstreet Boys konsert i Globen. Asså så jävla bra! Både jag och syrran var mer en nöjda med konserten.
 
Kolmården - I mitten på juni besökte vi Kolmården. Vi köpte ett sånt paket med övernattning. Så vi hann med två dagar inne i parken, och det behövdes verkligen. Vi hade två toppendagar verkligen. Frank tyckte nog mest om Bamses värld, han åkte karuseller som en galning. Får se om det blir ett besök även denna sommaren, eller om vi spar det nåt år.
(null)

Midsommar - Firade midsommar med stora släkten hemma hos min moster. Blev en jättemysig dag, med hyffsat väder ändå!
(null)

Stugan i Dalarna - Hyrde stuga i Yttertänger utanför Falun tillsammans med syster och hennes familj. Gick ändå rätt smärtfritt måste jag säga! Stugan var perfekt. Superstor och sådär idylliskt röd med vita knutar. Veckan bjöd på varierande väder, men vi lyckades roa oss även de gråa dagarna. Helt klart en av sommarens höjdpunkter!
(null)

Lådbilslandet - Franks höjdpunkt under sommaren var helt klart besöket på Lådbilslandet. Han hade verkligen så kul! På slutet var han riktigt duktig på att köra lådbilarna, efter en lite knackig start.
(null)

Frank 3år - Min första skatt fyllde hela 3år i augusti. Vi firade honom vid två tillfällen, ett kalas i Västerås och ett hemma i Bromma. Han blev så uppvaktad och fick massa fina presenter. Sån nöjd kille! Helt galet att han är 3år. Var tar tiden vägen?! Han är så stor, fast ändå så liten. Min lilla människa.
(null)

Åland - Vi tog en dagstur till Åland med Viking Line från Kappellskär. Jättemysig tur verkligen. Mariehamn är jättefint. Båten vi åkte med skulle en nog kunnat önska mer av. Trångt med hissarna, och rätt sliten. Vi spenderade ju dock inte så mkt tid på själva båten, mer än när vi åt.
(null)

Hemmings dop - Elton har en bästis som heter Hemming. Han är 3 dagar äldre än E. Han döptes i augusti, och såklart var vi där. Jättefint dop ute på Ekerö.
(null)

Se & Synas - Började mitt extrajobb på Se & Synas i september. Så glad och tacksam för att jag kunde jobba där under slutet av min mammaledighet. Lärt känna så fina människor där, och lärt mig så mkt. Framförallt har jag fått tillbaka lite självförtroende jobbmässigt. På sjukhuset är det ju ytterst sällan JAG som behöver ta besluten. Tror jag behövde få stå på egna ben igen.
(null)

Mammaträning part II - I oktober drog jag på den röda outfiten och började leda mammajympa. Så kul!
(null)

Sjukstugan i december - Veckan innan jul kom vinterkräkis och förkylning och hälsade på. Elton smittade oss alla typ. Eltons mage svullnade upp till dubbla sizen, och han hade jätteont av gaserna i magen. Så blev en vända till Barnakuten, och utredning av hans tarmar. Som tur är var inget vridet eller trasigt. Vi hann iaf repa oss till julen.
(null)

Julfirande - Julafton var vi hos svärisarna i Vallentuna. Blev en jättemysig dag! Frank var såå nöjd, tror merparten av klapparna gick till honom. Sen till helgen efter firade vi i Västerås med min familj. Vi har sagt nu att vi kör varannat år med Alex familj, och varannat med min familj, på själva julafton. Jag är glad bara vi ses nånting över julen!
(null)

Tillbaka på sjukhuset - Jag avrundar året med att börja jobba igen. Skönt med en mjukstart. Är väldigt blandade känslor att vara tillbaka, men jag tror nog att det kommer bli bra! Kul att träffa alla kollegor igen, vi är ju faktiskt ett riktigt bra gäng!
(null)

2019 var rätt händelserikt ändå! Höga toppar, djupa dalar. Det är väl så livet är helt enkelt!

Nu ser vi fram emot ett nytt år, och ett nytt decennium! 

Gott nytt år!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0