Summerar skitåret (?) 2020

Årets sista dag. Som alltid ska jag ge mig på att summera året som gått. Ett märkligt år för de allra flesta. För egen del ett år med några riktiga guldkorn, i all skit. Men vi tar det väl från början..
 
Januari
Jag började året med att vara tillbaka på jobbet på heltid. Hörde talas om något konstigt virus från Kina på min första helg på akuten. Att det var starten för en pandemi kunde nog ingen ana! Vi fick för oss att binda vårt bolån för "vi ska ju ändå inte flytta inom det närmsta" (Hah!) och Anneli överraskades med en babyshower. <3 Hann även med en tur till akuten på St Göran med misstänkt propp i lungan. Visade sig vara mina magissues som tyckte att det var läge att ändra karaktär lite.
 
Uppkopplad med diverse sladdar.
 
Februari.
Elton fyllde 1år i början av februari, så blev lite kalas för honom med närmsta familjen. Sökte jobb på Synsam i ren affekt som sedan ledde till nytt jobb som ambullerande optiker. Tvättmaskinen pajjade och börsen kraschade pga Covid.
 
Anställningsavtalet påskrivet.
 
Mars.
Gick ner och jobbade 40% från mars månad, och Alex jobbade 60%. Frank gick på livets första bio, och jag & syster var på Oh what a night i Globen. Typ sista grejjen man fick göra innan allt stängdes ner. Googlade Drop-in-bröllop i Stockholm och vips så hade vi bokat vigsel ute på Skepparholmens spahotell.
 
Roddade ihop nån form av bröllop på en vecka.
 
April.
Firade 5år på St Eriks, och räknade ner till sista arbetsdagen där. Vi drog ner på verksamheten för att frigöra personal till Covid-vården. Vi vågade oss till Västerås för att fira lite påsk och Elton avrundade vistelsen med ett rejält face-plant. Våren vaknade på riktigt, så blev många timmar utomhus i solen.
 
Underbart vårväder!
 
Maj.
Deltog i en Corona-studie på jobbet, hela personalstyrkan testades. Gifta oss Kristi Himmelsfärdshelgen, blev en dag med många känslor. Så glad och tacksam för att vi kunde genomföra vår vigsel. Jobbade även min sista dag på St Eriks, mkt känslor även kring det såklart. Saknar mina underbara kollegor!
 
Lilla familjen. <3
 
Juni.
Jobbade mina första dagar på Synsam. Blev en vända till Västerås för en husvisning på Lillhamra, mao gick vi i tankarna på att flytta till större. Vädret var ju fantastiskt så blev lite häng ute hos svärisarna. Vi fotade lägenheten, och firade midsommar hos min moster. Fick besked angående min skadeanmälan till LÖF, att de ansåg att det var Eltons fel (och inte en fel EDA) som gjorde att mitt ben förlamades. Sommaren var annars här för att stanna, så blev mkt sol och bad.
 
Midsommar hos moster och Mats.
 
Juli.
Gick på två månaders ledighet tillsammans hela familjen. Blev en mysig dag på Skansen med faster innan sommarvärmen tog en paus. Köpte mig en Apple-watch och var helt såld. Lånade mamma&pappas lägenhet för lite mini-semester i Västerås. Båttur, Vallby friluftsmuseum, bad på Skultuna- samt Lögarängsbadet och middag med syster hanns med. Blev även en tur till Strömsholms slott, och ett besök hos moster. Vi avrundade sedan juli med en vecka som husvakter i Örebro.
 
Kusinligan på båttur.
 
Augusti.
Frank fyllde 4år, så vi hade kalas x2 för honom. Värmen gjorde come-back och vi njöt av sommaren med bad bad bad. Vi sålde en lägenhet, och signade för ett hus. Hela hus-processen var väldigt omtumlande (minst sagt!) men huset blev tillslut vårt. Kostade oss lite mer än vi tänkt, och lite värdighet också. Så blev en hel del roddande med flytten. I slutet av månaden skolade vi in Elton på förskolan, gick verkligen hur smidigt som helst.
 
Signade på vårt nya hem.
 
September.
Började månaden med lite sjukstuga i omgångar. Först kidsen och sen jag själv. Ingen Covid iaf. Efter lite hattig inskolning så rullade Eltons dagar på bra där. Och jag och Alex var tillbaka på jobb på heltid. Lite pusslande med arbetstiderna så får vi ihop dagarna. Tackar min nya tjänst som ambulerande optiker, så skönt att det är så flexibelt. Överraskade Ellen med en babyshower i Västerås, och Synsams IT-system kraschade (eller blev hackat?!) så blev några märkliga arbetsdagar.
 
Ett Covid-kit för hemmatest.
 
Oktober.
Klassiska ekorrhjulet rullade på med jobb och förskola. Lite pusslande med vab osv bjöd månaden på. Elton fick ett Krupp-anfall med lite ambulans osv. Lilla skrutten, hoppas att det snart växer bort. Köpte ny bilstol till Frank, och försökte få till lite aktiviteter för barnen. Månaden passerade relativt obemärkt.
 
Snoriga barn får glass.
 
November.
Firade Alexanders 35-årsdag med 19h på Steam hotel. Jättemysigt verkligen! Besökte IKEA och Mio i Västerås för lite inspo till huset. Gick en utbildning via jobbet i ortoptik, och kikade på Beck-premiären. Hade lite kalas för Alex med hans familj å. Blev även lite vab med Elton efter en krupp-vända. Började jobba med visir, känns lite tryggare då. En Nisse flyttade in hos oss, och vi kunde fira första advent med barnens faster.
 
35-årsfirande på Steam.
 
December.
Månaden startade med lite vab, Eltons kroppstemt pendlade mellan 35 och 38 grader, utan andra symtom. Jobbmässigt fick jag vara med och starta upp en sprillans ny butik vid Kungsholmstorg. Väldigt spännande och lärorikt, helt klart (finare omskrivning av kaos?!). Nejdå, men det gick väldigt bra för butiken, tror det kommer bli toppen! Frank övertygade mig om att vi skulle köpa julgran, så så fick det bli, Försökte skapa lite julstämning härhemma. Covid var tillbaka för att stanna, kändes sådär att behöva åka tunnelbana på jobbet så munskydd åkte på. Julen blev inte som tänkt, men det blev bra ändå. Uppesittarkväll här hemma, julafton i Västerås och Annandagen i Vallentuna. Så tacksam över att alla var friska å att vi kunde ses. Allt för barnens skull såklart! <3
 
Årets julkort!
 
Mellandagarna är sen bara en transportsträcka till nyårsafton. Ett märkligt år har passerat. Saknat att kunna kramas. Är trots allt väldigt glad och tacksam för det år vi fick. Att nära och kära varit friska och krya. Att vi kunnat gifta oss, och signat på ett hus. Jobbytet mitt i en brinnande pandemi var helt klart en chansing, som gick hem.
 
Nu stänger vi 2020. Ett år där vi lärt oss tvätta händerna och uttala statsepidemiolog. Håller alla tummar (men bara våra egna!) att 2021 blir bättre!
 
Gott nytt år!

malin.

Bättre, sämre eller lika?

RSS 2.0